Politika: Aja Jung potvrdila da će biti na listi SNS

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung potvrdila je za "Politiku" da će biti u timu SNS na predstojećim beogradskim izborima.

Izvor: Tanjug

Subota, 13.01.2018.

00:45

Politika: Aja Jung potvrdila da će biti na listi SNS
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Ona je istakla da je spremna da se suoči sa novim izazovima.

Povodom saznanja lista da će biti druga na na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd”, poznata umetnica nije želela zvanično da potvrdi da li će se na listi naći pod tim rednim brojem.

U izjavi za "Politiku" Aja Jung, međutim, kaže da će uložiti svu energiju i znanje u budućnost glavnog grada i podseća da već 15 godina organizuje "jedan od najboljih festivala igre u svetu".

"Od mog grada u kome sam rođena kreirala sam prestonicu ove umetničke discipline. Verujem da imam energije i znanja kao i da mogu da doprinesem da Beograd bude još vidljiviji i važniji centar svetske kulture i i destinacija kada su u pitanju vrhovni umetnički sadržaji", rekla je Jung.

Umetnica sa ordenom francuskog viteza ističe i da bez ikakvih ličnih ambicija ulazi u ovaj posao.

Na pitanje kako vidi dalji politički angažman u političkom životu prestonice, Jung kaže: "Nisam neko ko je do sada imao ambicije van sfere kulture, ali sam spremna da se suočim sa novim izazovima. Uložiću svu energiju, iskustvo i znanje za budućnost ovog grada".

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najverovatnije će sledeće nedelje da raspiše izbore za Skupštinu grada Beograda i u tom slucaju glasaci bi na birališta mogli da izađu 4. marta, navodi "Politika".

Na taj način biće ispunjen Zakon o lokalnim izborima, kojim je propisano da od dana raspisivanja do dana održavanja izbora ne može da protekne manje od 45, ni više od 60 dana, napominje list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: