Misterija posle pljačke u Parizu – kako su pobegli lopovi?

Spektakularna pljačka zlatare u luksuznom pariskom hotelu Ric-Karlton i dalje je tema svetskih medija.

Izvor: B92, Jutarnji list
Podeli
Getty Images
Getty Images

Petorica maskiranih pljačkaša su pod fantomkama, naoružani sekirama i verovatno vatrenim oružjem, upali u hotel i ukrali nakit vredan četiri miliona evra.

Trojica pljačkaša, koji su uleteli u zlataru Reza, uhapšeni su pri pokušaju bega iz hotela, dok su dvojica, koji su se nalazili na zadnjem izlazu, čekajući saradnike, uspela da pobegnu.

Begunci su izgubili jedan džak s nakitom, ali nije jasno kako su izbegli jake snage policije koje su stigle na mesto pljačke odmah po dojavi da je pljačka u toku.

Prema jednom izveštaju, pobegli su motorima, a mediji navode i da je jedan koristio motor, a drugi automobil.

Potvrđeno je da su pljačkaši iz pariskog kvarta Sen Deni, a pretpostavlja se da su sitni kriminalci koji su poslati da bi skupili novac za teroriste.

Svedoci pričaju o panici koja je nastala u hotelu, pomislili su na teroristički napad, a i u okolnim objektima na Plas Vendomu su proglašene uzbune.

“Videla sam muškarce sa pištoljima i onda je moj jedini cilj bio da izađem odatle. Izašla sam kroz bar, pobegla sam, trčala sam i trčala, našla sam se u podrumu i nastavila sam da trčim, iako nisam znala gde se nalazim. Nisam znala šta se dogodilo, mislila sam da se radi o napadu“, rekla je devojka koja se našla u hotelu Ric.

Jedan od izvora iz policije je naveo da je hotel Ric mesto gde svoj nakit izlažu svetski poznati zlatari, a nalazi se nedaleko od zgrade Ministarstva pravosuđa, koju naoružani vojnici čuvaju 24 sata.

Svet

strana 1 od 510 idi na stranu