Rusi objavili snimke, "uništili smo napadače" VIDEO

Moskva -- Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimke likvidacije militantne grupe za koju navode da je odgovorna za napad na ruske baze u Siriji.

Izvor: B92
Podeli
screenshot
screenshot

Kako je saopštilo ministarstvo, napad je došao iz provincije Idlib, te da je grupa eliminisana u specijalnoj operaciji.

Ruske snage otkrile su takođe da su uništile skladište u provinciji Idlib koje je služilo upravo za dronove koji su korišćeni u napadu, dodalo je ministarstvo.

"U završnoj etapi operacije ruske specijalne snage utvrdile su mesto na kojem se nalazila grupa diverzanata kod zapadne granice provincije Idlib. Kada su teroristi stigli u objekat iz kojeg su nameravali da se prebace u minibus, cela diverziona grupa je likvidirana visokopreciznom municijom 'krasnopolj'“, navedeno je u saopštenju.

Da podsetimo, u napadu na vazduhoplovnu bazu Hmejmim u provinciji Latakija i na pomorsku bazu u luci Tartus u subotu učestvovalo je 13 dronova, od kojih je sedam oboreno a šest primorano na sletanje, saopštilo je u ponedeljak rusko Ministarstvo odbrane. Od tih šest letelica, tri su eksplodirale kad su udarile u zemlju, a tri su zaplenjene neoštećene.

Predsednik Rusije Vladimir Putin optužio je strane sile, koje nije imenovao, da stoje iza napada bespilotnim letelicama na dve ruske vojne baze u Siriji.

On je naveo da ti dronovi, iako izgledaju primitivno, imaju visoku tehnologiju za precizno satelitsko navođenje.

Putin je rekao da Moskva zna ko je pomogao izvođenje napada na dve ruske baze, ali nije imenovao nijednu zemlju, već je samo rekao da nije reč o Turskoj.

Svet

strana 1 od 510 idi na stranu