Bivši lider Meksika Trampu: "Tvoja usta su vuko***ina"

Američki predsednik Donald Tramp nazvao je nekoliko zemalja “vuko***inama“, a to je izazvalo oštre osude širom sveta.

Izvor: B92

Petak, 12.01.2018.

19:15

Bivši lider Meksika Trampu:
Foto: GettyImages

Kako je preneo “Vašington post“, koji se poziva na više neimenovanih izvora, na sastanku sa američkim senatorima o predlogu novog zakona o imigraciji, upitao je “zašto dolaze migranti iz tih vuko***ina“, misleći na afričke zemlje, Haiti i Salvador.

Njegov ispad naišao je na kritike širom sveta, a neki su odgovorili jednako vulgarnim rečima, poput bivšeg meksičkog predsednika Vinsentea Foksa.

“Trampe, tvoja usta su najveća vuko***ina na svetu. S kojim autoritetom tvrdiš ko je dobrodošao u Ameriku, a ko nije. Većina Amerike izgrađena je na raznolikosti, ili si zaboravio na svoju imigrantsku pozadinu, Donalde“, napisao je na Tviteru.

Trampu nije ostao dužan ni predsednik Haitija Laurent Limote.

“SRAM BILO TRUMPA! Svet svedoči novom dnu danas, s njegovim komentarom o vuko***inama od zemalja! Potpuno neprihvatljivo! Nepotrebno, štaviše pokazuje nedostatak poštovanja i neukus kakva nikad pre nije viđena u novijoj istoriji SAD od ijednog predsjdnika! Dosta je dosta!”, ljutito je poručio Lamote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: