Putin: Rusija i SAD pregovaraju o nuklearnom sporazumu

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Vašington i Moskva pregovaraju o ključnom sporazumu o nuklearnom oružju.

Izvor: B92

Petak, 12.01.2018.

00:21

Putin: Rusija i SAD pregovaraju o nuklearnom sporazumu
Foto: Tanjug/AP

Putin je rekao na sastanku sa čelnicima ruskih štampanih medija da je plan SAD da opremi neke od nuklearnog sposobnih letelica i podmornica za nošenje konvencionalnog oružja, što je izazvalo zabrinutost u Rusiji.

Američki planovi nisu u suprotnosti sa Sporazumom o smanjenju nuklearnog oružja za dve trećine (START-II). rekao je ruski predsednik i dodao da će Moskva pratiti situaciju kako bi se uverila da ne postoji šansa za povratak nuklearnih kapaciteta u budućnosti.

"Dijalog se nastavlja i nadam se da će biti pozitivan", kazao je Putin.

Sporazum Rusije i SAD o smanjenju nuklearnog oružja zabranjuje tim zemljama da imaju više od 1.550 nuklearnih bojevih glava. Taj sporazum ističe 2021, ali može da se produži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: