"Koha": Bez obzira na upozorenja, Haradinaj ne menja stav

Priština -- I posle upozorenja stranih diplomata o posledicama povlačenja zakona o Specijalnom sudu, premijer Haradinaj ne menja stav, piše Koha ditore.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

"Premijer nije promenio svoju javnu poziciju po tom pitanju", rekao je savetnik Ramuša Haradinaja za taj list, a prenosi Unmik u svom pregledu štampe.

Haradinaj, koji je juče boravio u poseti Albaniji, rekao je da je poništavanje zakona o Specijalnom sudu pravedno ali da će on kao premijer, bez obzira na poziciju njegove partije po tom pitanju, poštovati odluku kosovskih poslanika.

Američka ambasada u Prištini ponovo je pozvala kosovske lidere da odustanu od ideje o ukidanju zakona o Specijalnom sudu, prenosi Zeri.

"Naš prioritet na Kosovu je da podržimo napredak u vladavini prava, uključujući rad Specijalizovanih veća. Pozivamo lidere institucija, političke partije i članove parlamenta, da odustanu od svake ideje da se ukine zakon o Specijalizovanim većima", saopštila je američka ambasada.

Koha je, pozivajući se na neimenovane izvore, navela da će, ako Skupština ukine zakon o Specijalnom sudu, to narušiti kosovske odnose sa vodećim zapadnim zemljama.

"Kosovski lideri biće ignorisani i neće biti pozivani na sastanke, odredjeni programi pomoći mogli bi da budu obustavljeni, a proces vizne liberalizacije biće kompletno sklonjen sa agende", piše Koha.

To bi imalo negativne posledice na medjunarodne odnose i na 10. godišnjicu nezavisnosti, rekao je neimenovani izvor kosovskom listu.

Kosovo

strana 1 od 77 idi na stranu