Predrag Lucić sahranjen uz Montipajtonovce

Split -- Jedan od osnivača hrvatskoj nedeljnika Feral tribjun, novinar, pisac i reditelj Predrag Lucić sahranjen je na splitskom groblju Lovrinac.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Zagrebački “Indeks” piše da je Lucićeva sahrana “jedna od najvećih koje je Split ikada video”.

Pročitajte još:

Kako navode, Lucić je ispraćen uz taktove pesme Always Look on the Bright Side of Life, Montipajtonovaca.

“Indeks” navodi da je čuveni Rade Šerbedžija na sahrani pročitao dve Lucićeve pesme, a da je govor održao Boris Dežulović.

"Nazvali bismo te najboljim prijateljem, ali ti nisi samo više od toga, ti si naprosto nešto drugo, nazvali bismo te rođenim bratom, ali ti nisi samo više od toga, ti si jednostavno nešto drugo, nazvali bismo te još kojekako drugačije, ali nije za ovu priliku nazivati te bilo kako. Ti si nešto neizrecivo. U jeziku u kojemu živimo nema imenice za našega tebe. Siromašan je jezik koji za tebe nema reči. Zato što si prevelik i predrag za jedan ljudski život, otišao si prerano..... S tobom je teško, bez tebe preteško. Mesecima si nas pripremao na ovo, ali ipak nije lako", rekao je Dežulović.

Lucić je uz Viktora Ivančića i Dežulovića bio jedan od osnivača legendarnog Feral tribjuna, a radio je i kao ratni reporter, novinar, kolumnista, reditelj i književnik.

Region

strana 1 od 113 idi na stranu