AMSS: Uslovi za vožnju dobri, ali ima još udara košave

Beograd -- Saobraćaj se od jutros odvija umerenim intenzitetom u većini krajeva Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
B92, ilustracija
B92, ilustracija

Vetar je u košavskom području slabiji u odnosu na prethodni dan, ali su udari i dalje povremeno jaki zbog čega se savetuje oprezna vožnja.

Promena vremena koju meteorolozi najavlju doneće kišu i mokre kolovoze koji uslovljavaju i smanjenu vidljivost na putevima.

Trenuto saobraćaj usporava magla koja smanjuje vidljivost preko planinskih prevoja, ima je u Požeškoj kotlini, Sjeničko-Pešterskoj visoravni i dolini Timoka, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Svi putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a oprezna vožnja potrebna je zbog poledice koja se javlja u višim predelima ali i na ostalim putevima gde je kolovoz vlažan a temperature niske.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min. Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije na GP „Kelebija“ su 90 min.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Razno

AMSS upozorava na ledenu kišu

Beograd -- Auto-moto Savez Srbije je jutros upozorio vozače da je na severu i istoku zemlje najavljena kiša koja će se lediti pri tlu, što je veoma opasno za saobraćaj.

Razno utorak 16.01. 08:11 Komentara: 0

Na današnji dan, 16. januar

1778 - Francuska je priznala nezavisnost SAD tokom Američkog rata za nezavisnost od britanske kolonijalne uprave (1775-83). U februaru iste godine u Parizu je potpisan

Razno utorak 16.01. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 15. januar

1535 - Engleski kralj Henri VIII (Henry) preuzeo je vrhovno poglavarstvo nad crkvom prema povelji koju je prethodno usvojio engleski parlament (Act of Supremacy).

Razno ponedeljak 15.01. 00:00 Komentara: 1

Na današnji dan, 14. januar

1742 - Umro je engleski astronom i geofizičar Edmund Halej (Halley), direktor Griničke opservatorije i kraljevski astronom, po kojem je dobila naziv Halejeva kometa.

Razno nedelja 14.01. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 1512 idi na stranu