AMSS: Uslovi za vožnju dobri, ali ima još udara košave

Beograd -- Saobraćaj se od jutros odvija umerenim intenzitetom u većini krajeva Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
B92, ilustracija
B92, ilustracija

Vetar je u košavskom području slabiji u odnosu na prethodni dan, ali su udari i dalje povremeno jaki zbog čega se savetuje oprezna vožnja.

Promena vremena koju meteorolozi najavlju doneće kišu i mokre kolovoze koji uslovljavaju i smanjenu vidljivost na putevima.

Trenuto saobraćaj usporava magla koja smanjuje vidljivost preko planinskih prevoja, ima je u Požeškoj kotlini, Sjeničko-Pešterskoj visoravni i dolini Timoka, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Svi putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a oprezna vožnja potrebna je zbog poledice koja se javlja u višim predelima ali i na ostalim putevima gde je kolovoz vlažan a temperature niske.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min. Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije na GP „Kelebija“ su 90 min.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Razno

Na današnji dan, 23. jun

1501 - Portugalski pomorac Pedro Kabral (Cabral) vratio se sa putovanja na kojem je zaposeo područje današnjeg Brazila i nazvao ga Ilha da Vera Kruz. Prva naselja

Razno subota 23.06. 00:00 Komentara: 1

Na današnji dan, 22. jun

1533 - Posle neuspele opsade Beča 1529. i bezuspešnog pohoda na prestonicu Habzburga 1532, turski sultan Sulejman II morao je da pristane na ugovor o miru. 1535 -

Razno petak 22.06. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 21. jun

1377 - Umro je engleski kralj Edvard III (Edward). Kralj je postao 1327. nasledivši oca Eduarda II. Zbog njegovih pretenzija na francuski presto, počeo je Stogodišnji

Razno četvrtak 21.06. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 1544 idi na stranu