AMSS: Uslovi za vožnju dobri, ali ima još udara košave

Beograd -- Saobraćaj se od jutros odvija umerenim intenzitetom u većini krajeva Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
B92, ilustracija
B92, ilustracija

Vetar je u košavskom području slabiji u odnosu na prethodni dan, ali su udari i dalje povremeno jaki zbog čega se savetuje oprezna vožnja.

Promena vremena koju meteorolozi najavlju doneće kišu i mokre kolovoze koji uslovljavaju i smanjenu vidljivost na putevima.

Trenuto saobraćaj usporava magla koja smanjuje vidljivost preko planinskih prevoja, ima je u Požeškoj kotlini, Sjeničko-Pešterskoj visoravni i dolini Timoka, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Svi putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a oprezna vožnja potrebna je zbog poledice koja se javlja u višim predelima ali i na ostalim putevima gde je kolovoz vlažan a temperature niske.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min. Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije na GP „Kelebija“ su 90 min.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Razno

Na današnji dan, 1. februar

1650 - U Stokholmu, gde je boravio na poziv kraljice Kristine, umro je francuski filozof, matematičar i fizičar Rene Dekart (Descartes). Odbacivši svaku dogmu ili

Razno četvrtak 1.02. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 30. januar

1649 - U Londonu je zbog izdaje pogubljen engleski kralj Čarls I, nakon što su poražene njegove snage u građanskom ratu s republikanskim snagama Olivera Kromvela.

Razno utorak 30.01. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 22 idi na stranu