"Vučić prekršio Ustav, sve stranke neka stave njegovo ime"

Lider NS Velimir Ilić kaže da je neustavna odluka da u nazivu izborne liste SNS i partnera za izbore u Beogradu bude ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Beta

Četvrtak, 11.01.2018.

16:02

Foto: Tanjug, arhiva

Ilić je uz to preporučio i drugim političkim strankama da na svoje izborne liste stave ime predsednika Srbije, jer "ako predsednik svih građana može to da uradi za jednu stranku, onda i ostale stranke imaju pravo da na izbornu listu stave njegovo ime".

Na konferenciji za novinare u Beogradu Ilić je kazao da je Vučić prekršio Ustav time što želi da lista SNS u nazivu ima njegovo ime i istakao da ponašanje predsednika "prevazilazi sve moguće mere i pristojnost".

Ilić je kazao da veruje da će Beograđani glasati "u velikom broju" i "pokazati zube", te da Vučiću "neće dozvoliti da radi šta god hoće", glasajući protiv njegove politike.

On je kazao da istraživanja čiji se rezultati ne objavljuju, a on ih je dobio, pokazuju da je SNS u Beogradu na oko 30 odsto podrške birača, te su se "naprednjaci" zato uplašili predstojećih izbora.

Ilić je ocenio da za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora "još ima prostora" i da "još ništa nije definitivno", iako je Predsedništvo SNS odučilo da tih izbora ne bude uz beogradske.

Povodom davanja koncesije francuskoj kompaniji za beogradski aerodrom, Ilić je kazao da je to loša odluka "kako bi se pokrpile rupe u budžetu", da je u tom poslu "gazda iz Katara" i da je to "ista ekipa" koja je u Hrvatskoj bila koncesionar za aerodrom, ali da nije sprovela investiciju koju je obećala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: