Izrael: Homoseksualci će moći da daju krv

Homoseksualci i biseksualci moći će da daju krv u Izraelu na osnovu nove procedure, nezavisno od toga kada su poslednji put imali seksualni odnos.

Izvor: Beta

Sreda, 10.01.2018.

21:28

Izrael: Homoseksualci će moći da daju krv
Foto: EPA / Philipp Guelland

Ministarstvo zdravlja i služba hitne pomoći Magen David adom (Crveni Davidov štit) najavili su da će krv u vreme donacije biti testirana na odredjene infektivne bolesti, da će zatim biti zamrznuta četiri meseca, a potom ponovo proverena na osnovu specijalnog sistema duplog testiranja.

To je znatna promena, pošto je Ministarstvo zdravlja Izraela prošle godine najavilo da će gejevi moći da daju krv ako je prošlo godinu dana od njihovog seksualnog odnosa s muškarcem. Aktivisti za prava homoseksualaca usprotivili su se toj strategiji.

Poslanica Meirav Ben-Ari iz partije centra Kulanu radila je s izraelskim operativnim grupama za LGBT populaciju i sidu na pripremanju novog sistema testiranja.

Takva promena za sada nije prihvaćena u SAD gde se od homoseksualaca zahteva da apstiniraju 12 meseci pre nego što daju krv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: