Šef Mosada: Izrael ima oči, uši i čak nešto više u Iranu

Šef izraelske obaveštajne službe Mosad Josi Koen izjavio je danas da Izrael "ima oči, uši i čak nešto više" u Iranu.

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2018.

13:47

Šef Mosada: Izrael ima oči, uši i čak nešto više u Iranu

Govoreći o protestima u toj zemlji, on je rekao da iranski civili protestuju zbog ekonomskih nedaća jer "uprkos visokim očekivanjima od popularnog (predsednika Hasana) Rohanija, on nije uspeo u očima većeg dela stanovništva da poboljša ekonomsku situaciju".

Koen je dodao da "ta realnost gura ljude na ulice, ali se očekivanja moraju smanjiti", preneli su izraelski mediji.

"Ja bih voleo da vidim revoluciju ali su demonstranti suočeni sa protivničkim snagama. U međuvremenu mi vidimo da Iran troši sve više i više na bezbednost, kako bi ostvario svoje aspiracije za širenje uticaja širom Bliskog istoka", rekao je šef Mosada.

On je ocenio da je došlo do dramatičnih promena u razumevanju situacije na Bliskom istoku u SAD od kako je predsednik Donald Tramp na toj funkciji, kao i procesa jačanja veza između Izraela i te zemlje.

"Vidimo dobru promenu koja će možda uzeti bezbednosne interese Izraela dalje u obzir i na taj način pomoći našu borbu da izmenimo pravac uticaja Irana", rekao je šef Mosada.

Izrael smatra Iran svojim najvećim neprijateljem jer su iranski lideri pozivali na uništenje jevrejske države i pomažu druge izraelske neprijatelje, poput libanskog Hezbolaha i palestinskog Hamasa. Premijer Izraela Benjamin Netanjahu oštro se protivio nuklearnom sporazumu velikih sila s Iranom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: