Ljajić: Ne slažem se ni sa jednim slovom izjave Amfilohija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da svaka institucija u Srbiji ima pravo da kaže šta misli o pitanju Kosova i Metohije.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

On je i dodao da se ne slaže "ni sa jednim slovom" izjave mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Amfilohija.

Ljajić je za Radio-televiziju Vojvodine ocenio da je "sve sporno" u izjavi u kojoj je Amfilohije izrazio bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi "izdaji Kosova i Srbije".

"Legitimno je da svako kaže šta misli o tom problemu ali ko je od predstavnika Vlade Srbije spomenuo priznanje nezavisnosti Kosova? Ništa se nije desilo od onoga što se spominje u Apelu za odbranu Kosova i Metohije. Ovako ponovo imamo da se kao i devedesetih godina prošlog veka, meri stepen patriotizma", kazao je ministar.

Upitan da li očekuje da će Srpska napredna stranka na sednici Glavnog odbora u sredu doneti odluku da istovremeno sa beogradskim budu raspisani i vanredni parlamentarni izbori, Ljajić je kazao da "najiskrenije" ne bi voleo tu vrstu iznenađenja.

"Voleo bih da tih izbora ne bude jer mislim da smo ih imali i previše, ali u Srbiji nikad ne možete sa sigurnošću reći da li će izbora biti ili ne. Mislim da je vlada ostvarila značajne rezultate ali i da nas čekaju brojni izazovi i da nam je zato potreban period bez izbora", kazao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 239 idi na stranu