"Sramotni pokušaj da se zastraše crkva i javnost"

Predsednik Političkog saveta DSS Miloš Ković ocenio je da se protiv mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija vodi "sramotna kampanja".

Izvor: Beta
Podeli

On je rekao da je to započeto posle izjave u kojoj je izrazio bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi "izdaji" Srbije i Kosova.

Ković je u saopštenju ocenio da "sramotni pokušaj da se zastraše Srpska crkva i srpska javnost i potpuno prećutkivanje sadržaja Apela i njegovih potpisnika na Radio televiziji Srbije, potvrđuju da se vlasti Srbije zaista pripremaju da priznaju secesiju 'Kosova".

"Medijska kampanja i lični napadi članova Vlade Srbije protiv mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija potvrđuju da je u potpunosti bila opravdana zabrinutost 177 potpisnika Apela za odbranu Kosova i Metohije - episkopa, akademika, profesora univerziteta, pisaca, umetnika, javnih ličnosti", rekao je Ković a preneo DSS.

Navodeći da "ličan, nepristojan i uvredljiv ton napada na jednog od najuglednijih arhijereja SPC dovoljno govori o vlastima Srbije i pokazuje kako one vide unutrašnji dijalog o Kosovu", Ković je pozvao građane da potpisom ispod Apela (www.neodustajemo.rs) "spreče sramotu" koja će kako je naveo, "priznanjem secesije 'Kosova', ostati na našem pokolenju".

Izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u kojoj je izrazio bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi izdaji Srbije i Kosova, ranije danas su kritikovali ministri Aleksandar Vulin i Zorana Mihajlović, direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ali i Liberalno demokratska partija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 239 idi na stranu