Info / Politika 77

Selaković: Amfilohije se bavi vradžbinama

Beograd -- Generalni sekretar Predsedništva Nikola Selaković rekao je da se mitropolit Amfilohije "bavi vradžbinama", kada govori o strahovanju da će "Vučić predati KiM".

Izvor: B92, RTS
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Mitropolit crnogorsko-primorski rekao je tokom vikenda da se boji da politika predsednika Srbije "vodi izdaji Srbije i Kosova", kao i da se Vučić promenio.

"O izjavama Amfilohija Radovića bih mogao da govorim satima. Šta drugo da očekujete od čoveka koji je Vučiću već dva puta držao opelo", rekao je Selaković gostujući na RTS-u.

Funkcioner SNS i blizak saradnik predsednika Srbije naveo je da Amfilohije u svojoj izjavi ne osuđuje Vučića za nešto što je učinio, već se "bavi vradžbinama".

"Govori o nekim neizvesnim stvarima, on govori nešto što nikako ne odražava duh srpskog pravoslavlja", rekao je Selaković.

Takođe, on je rekao da je "simptomatično ko je požurio da obavesti srpsku javnost o izjavama Amfilohija", navodeći da je to u pitanju pre svih "američka televizija N1".

Bivši ministar pravde je rekao da su Vučićevi prethodnici i njihova politika smanjili broj Srba u Crnoj Gori, a da je Vučićeva politika dovela do povećanja broja Srba na Kosovu.

"Kao što nije hteo da se dodvorava beogradskoj čaršiji i onima koji su uvalili Beograd u dugove, neće Vučić da se dodvorava ni Amfilohiju Radoviću", rekao je Selaković.

Šta je Amfilohije rekao povodom potpisivanja "Apela za odbranu Kosova i Metohije", pročitajte u posebnoj vesti.

Komentari 77
Čitajte
Pošalji komentar