Agencija pokrenula postupak posle Đorđevićevog udesa

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak oko nabavke automobila preko ustanova socijalne zaštite i gerontoloških ustanova.

Izvor: N1
Podeli

Ta vozila kasnije, bez nadoknade, koristi Ministarstvo rada.

Agencija za borbu protiv korupcije, na osnovu indicija da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obnavlja svoj vozni park na taj način što ustanovama socijalne zaštite i gerontološkim centrima prebacuje sredstva za nabavku automobila, koji potom, po izvršenoj kupovini automobila, iste ustupaju Ministarstvu na korišćenje bez nadoknade, formirala predmet po kojem je postupanje u toku, navodi se u odgovoru Agencije za N1.

Ovo pitanje pokrenuto je nakon što je utvrđeno da je ministar rada Zoran Đorđević na miting SNS u Negotinu išao automobilom koji, prema saznanjima lista Danas, pripada Zavodu za vaspitanje dece i omladine iz Beograda, a ne Ministarstvu.

Ministar je tada, vraćajući se sa mitinga, doživeo saobraćajnu nezgodu.

Folksvagen namenjen za prevoz dece kupljen je u decembru pretprošle godine, ali nikada nije stigao u Zavod, jer je mesec dana posle toga ustupljen Ministarstvu na korišćenje, nakon toga je izvestio list Danas.

Drugi pišu

strana 1 od 9 idi na stranu