Hoće li slučaj "žuta kuća" konačno dobiti epilog?

Tužilaštvo za ratne zločine preuzelo je 761 predmet od sudova sa Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.01.2018.

19:35

Hoće li slučaj

Tužiteljka za ratne zločine Snežana Stanojković navodi i da je proširena istraga protiv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i da se ne radi o događajima za koje je aktuelni predsednik kosovske Vlade odgovarao u Hagu.

Hoće li istraga o trgovini ljudskim organima, poznatija pod nazivom žuta kuća, konačno dobiti epilog ili će slučaj koji je pokrenuo specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti kao i mnogi ostati mrtvo slovo na papiru?

"Predmet trgovine ljudskim organima, poznat kao žuta kuća i dalje je aktivan. Treba sačekati početak rada takozvanog suda za OVK i videti hoće li u vezi sa ovim događajima biti podignute neke optužnice. O svedoku ne bih govorila. Podaci iz predistražnog postupka predstavljaju tajnu, te bi bilo vrlo neodgovorno, čak i protivzakonito iznositi činjenice do kojih smo došli", rekla je tužiteljka Snežana Stanojković.

Upravo svedočenje tog jednog jedinog svedoka je neuverljivo i malo je kada se meri rad našeg tužilaštva u ovom slučaju.

Iz Fonda za humanitarno pravo smatraju da bi za tužilaštvo bilo bolje da pređe sa reči na dela

“Srbija zapravo u ovom trenutku i istražni organi treba da se potrude da dođu do što više dokaza do onih koje mogu naročito onih koji se eventualno nalaze u Srbiji i da te dokaze predaju specijalnom sudu čije se prve optužnice u Hagu, dakle Specijalnog suda kosova čije se prve optužnice očekuju ove godine”, rekao je Nemanja Stjepanović iz Fonda za humanitarno pravo.

Opširnije u video–prilogu…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: