Pitanje vremena kada će SAD ukinuti pomoć Pakistanu

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa će izneti planove o ukidanju "bezbednosne podrške" Pakistanu, saopštili su pomoćnici u američkom Konresu.

Izvor: B92

Sreda, 03.01.2018.

22:28

Pitanje vremena kada će SAD ukinuti pomoć Pakistanu
Foto: GettyImages

Pomoćnici u dva kongresna kabineta rekla su da je Stejt department SAD uputio pozive kongresmenima kako bi ih informisao da će danas ili u četvrtak objaviti ukidanje pomoći Pakistanu.

Za sada, kako navodi Rojters, nema preciznih podataka o tome koliko pomoći će biti ukinuto ili na koje vreme.

Tramp je 1. januara ocenio da je "glupo" što su Sjedinjene Države za poslednjih 15 godina dale Pakistanu pomoć u vrednosti više od 33 milijarde dolara, a da ništa nisu dobile zauzvrat i obećao da će obustaviti tu pomoć.

"Oni pružaju sigurno utočište teroristima koje jurimo u Avganistanu, uz malu pomoć. Nema više!", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu, prenosi Rojters.

"SAD su glupo dale Pakistanu više od 33 milijarde dolara pomoći za poslednjih 15 godina, a oni nisu nama dali ništa sem laži i obmana, misleći da su naši lideri budale", naveo je on.

Rojters navodi da nije sasvim jasno šta je izazvalo Trampovu kritiku Pakistana, ali podseća da se on odavno žalio što Islamabad ne čini dovoljno u borbi protiv islamističkih ekstremista i da je njegova administracija najavila da razmatra da li će nastaviti da pruža pomoć Pakistanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: