"Nema opravdanja za seksističku poruku funkcionera"

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je seksističku poruku direktora Elektrodistribucije u Knjaževcu Predraga Stojanovića.

Izvor: Beta

Sreda, 03.01.2018.

17:23

"I pored toga što se direktor knjaževačke Elektrodistribucije izvinio navodeći da je u pitanju šala, to ne opravdava bilo kakve seksističke komentare u javnom prostoru", ocenila je poverenica u saopštenju.

Ona je istakla da objava Stojanovića ima dodatnu težinu s obzirom na to da kao nosilac javne funkcije ima obavezu da se bori protiv rodnih stereotipa i diskriminatornih stavova, navodi se u saopštenju poverenice.

Posle objavljivanja oglasa za prijem radnica u lokalnoj Elekstrodistribuciji, Stojanović je na svom FB profilu objavio neprikladnu fotografiju muškarca i žene.

Uz to je dodao komentar "Raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini”.

Direktor ED Knjaževac se, nakon toga, izvinio, uz objašnjenje da je u pitanju bila šala.

On je naveo da je spornu sliku dobio od elektromontera za vreme pretpraznicne zabave i da je bila namenjena njegovim prijateljima elektromonterima.

Direktor knjaževačke Elektrodistribucije Predrag Stojanović biće sutra smenjen zbog neprikladne objave na Fejsbuku, rekao je Insajderu direktor EPS-a Milorad Grčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: