Mladenović: Sve spremno za doček Nove godine u Beogradu

Sve je spremno za doček Nove godine u Beogradu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, a objavio Beoinfo.

Izvor: FoNet

Nedelja, 31.12.2017.

15:28

Mladenović: Sve spremno za doček Nove godine u Beogradu
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Kako navodi, komunalne službe rade u punoj funkciji i sve što se tiče organizacije je pod kontrolom.

Mladenović je podsetio da Beogradska zima u srpskoj prestonici traje od 1. decembra i da je do sada je realizovan veliki broj koncerata.

“Sinoć je održana i generalna proba za doček Nove godine, a pre toga i sjajan koncert na Sava promenadi. Posećenost svih dešavanja je veoma velika, Beograđani su zainteresovani, a naročito interesovanje pokazuju stranci koji izgleda nisu navikli na tako veliki broj dešavanja svakodnevno i to na različitim lokacijama”, istakao je Mladenović i dodao da su programi organizovani na način da zainteresuju sve uzraste.

Prema njegovim rečima, večeras u Centru “Sava“ je koncert “Otmeno” koji je besplatan, a na glavnoj bini ispred Doma Narodne skupštine su grupa Balkanika, Riblja čorba i Aca Lukas.

“Produžićemo ovo praznično raspoloženje tako što ćemo i u januaru imati atraktivne programe”, naglasio je Mladenović.

Kako je naveo, 1. januara biće organizovana tradicionalna manifestacija Ulica otvorenog srca, koja se osim centralnog događaja u Svetogorskoj ulici organizuje i na teritorijama drugih opština u Beogradu.

“U dogovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Hramom Svetog Save i opštinom Vračar ove godine organizujemo i Božićno seoce ispred tog hrama od 4. do 28. januara. Na taj način ćemo obeležiti sve važne praznike u januaru”, rekao je zamenik gradonačelnika.

Gradski menadžet Goran Vesić kaže da u Beogradu trenutno boravi više od 130.000 turista.

“Veliki broj turista je došao iz Turske, Bugarske, Grčke, Mađarske, Rusije, dolaze gosti i iz arapskih zemalja. Promenila se struktura gostiju koji dolaze u Beograd”, istakao je Vesić.

Ranije su, objašnjava, to bili gosti iz bivših Jugoslovenskih zemalja, mada su oni i dalje zastupljeni.

Vesić je istakao i da Beograd od turizma godišnje zaradi gotovo 800 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: