"Amfilohije jedan od potpisnika, tekst sastavljen u DSS"

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije samo je jedan od potpisnika "Apela za odbranu Kosova i Metohije".

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.12.2017.

00:12

Taj apel je pripremljen i iniciran od grupe uglednih intelektualaca iz Beograda i Srbije, pišu "Večernje novosti".

Kako je tom listu rečeno u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, Apel nije upućen nikome pojedinačno, nego svima odgovornima za budućnost KiM, a među potpisnicima je i više arhijereja srpske Patrijaršije.

U sedištu mitopolije na Cetinju negiraju da je na verskom skupu na Luštici organizovano bilo kakvo predstavljanje "Apela" najbližim saradnicima, niti da su se održali tajni sastanci, kako su izveštavali neki mediji.

Istovremeno, "Politika" piše da je "Apel za odbranu Kosova i Metohije" u stvari proglas sastavljen u Demokratskoj stranci Srbije.

Ideja je potekla od Političkog saveta DSS, koji je formulisao ovaj tekst, a koji bi trebalo da bude predstavljen javnosti do Božića.

Inicijalni tekst je dat i nekolicini van stranke da pogledaju i daju svoje sugestije, jer je reč o temi koja prevazilazi samu stranku, rečeno je "Politici" u DSS-u.

Lider DSS-a Miloš Jovanović, upitan da li je to bio način da odgovore na unutrašnji dijalog o Kosmetu koji je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić, a u kome DSS ne učestvuje, odgovara odrečno i kaže da je ideja da se okupi što veći brooj intelektualaca i ljudi iz Srpske pravoslavne crkve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: