Premijerka razume frustriranost "građanina Vučevića"

Premijerka Ana Brnabić kaže da može da razume potpredsednika SNS Miloša Vučevića koji je oštro kritikovao sudstvo zbog presude Predragu Bubalu.

Izvor: B92

Sreda, 27.12.2017.

20:12

Premijerka razume frustriranost
Tanjug, arhiva

Podsetimo, Vučević je u izjavi državnoj agenciji Tanjug rekao da kritikuje sudstvo kao “građanin i pravnik, a ne kao političar i funkcioner”.

"Mogu da razumem Miloša Vučevića, zvala sam ga jutros telefonom, potpuno mogu da razumem tu frustriranost, mislim da je to još jedan dokaz da nam svakako trebaju reforme u pravosuđu", kazala je Brnabićeva za televiziju N1.

Na pitanje da li ima problem s tom izjavom, Ana Brnabić nije želela preciznije da odgovori: "Ne bih dalje, mislim da sam dovoljno rekla u ovom trenutku".

Ona je, kako je prenela ta televizija na svom sajtu, ironično konstatovala: "Šta god rekli - bićemo krivi". Da smo ćutali, kako je navela, optužili bi nas za dogovor, kad govorimo - to je pritisak na pravosuđe.

Mediji su preneli da je Vučević posle oslobađajuće presude Bubalu izjavio juče da "kao pravnik i običan građanin" pita sudije "kome služe, narodu ili lopovima" i "koliko koštaju njihov obraz i čast", kao i da je potom da naveo da ostaje pri toj izjavi.

Staleška udruženja i pojedine opozicione stranke su oštro kritikovali Vučevića, koji je i gradonačelnik Novog Sada, ukazujući da se radi o jakom pritisku na nezavisnost pravosuđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: