Šid: Protest migranata koji traže da uđu u Hrvatsku

Grupa migranata i danas protestuje u Šidu na graničnom prelazu Srbije sa Hrvatskom tražeći od hrvatske policije da ih pusti da uđu u tu državu.

Izvor: B92

Utorak, 26.12.2017.

17:07

Šid: Protest migranata koji traže da uđu u Hrvatsku
Screenshot/O2

Nezadovoljni su što neki od njih oko dve godine čekaju u prihvatnim centrima u Srbiji na prelazak granice, prenela je regionalna televizija N1.

Nose transparent "Mi postojimo" i traže od hrvatske policije da ih propusti, jer, kažu, strpljenje ih izdaje.

U Komesarijatu za izbeglice i migracije Srbije su rekli agenciji Beta da se i "ovoga puta radi o zloupotrebi i manipulaciji migranata od strane predstavnika pojedinih nevladinih organizacija".

Komesar Vladimir Cucić je rekao da sada, "nema nikakve šanse" da Hrvati propuste migrante preko granice, isto kao što to ni Mađari nisu uradili tokom sličnih protesta ranije ove godine.

On je izrazio očekivanje da će migranti i sami ubrzo shvatiti da su zlupotrebljeni i izmanipulisani i podsetio da su predstavnici pojedinih NVO isto to i ranije radili u Srbiji.

Hrvatska policija dovezla je maricu i pet policijskih automobila, ali incidenata nije bilo, prenela je televizija N1.

U Adaševcima kraj Šida je smešten Prihvatni centar za migrante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: