"U jednom mestu u Vojvodini pretučena trojica Hrvata"

Lider Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov kaže da su u mestu Sonta u Vojvodini u nedelju pretučena tri mladića hrvatske nacionalnosti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.12.2017.

18:21

screenshot

Žigmanov je novinarima rekao, a prenela hrvatska agencija Hina, da je mladiće posle verbalnih pretnji pri polasku kući iz kafića "prebila skupina mlađih ljudi" pri čemu su, kako je rekao, "korišćeni pogrdni izrazi s nacionalnom osnovom".

On tvrdi i da ta vrsta uznemiravanja, koje je sada rezultiralo fizičkim nasrtajem, traje duže vreme, navodi Hina.

Reagovao je i predsednik Povereništva za praćenje antihrvatskih incidenata u Srbiji pri Hrvatskom nacionalnom veću, Darko Baštovanović, rekavši da žrtve ovog napada ne žele da izlaze u javnost sa svojim problemom.

"Ako se ćuti o ovakvim slučajevima, oni se mogu ponoviti, a mi ih ne možemo rešiti. To će s druge strane ohrabriti one koji posežu za etnički motivisanim nasiljem", smatra Baštovanović.

Mladiće i njihove roditelje juče su posetili Žigmanov i otpravnik poslova hrvatske ambasade, koji su istakli da će pratiti rešavanje slučaja, identifikaciju i kažnjavanje počinitelja, navodi Hina.

Agencija prenosi i da je hrvatska ambasada u Beogradu Ministarstvu spoljnih poslova Srbije izrazila zabrinutost zbog incidenta i zatražila brzu službenu informaciju.

Predstavnik hrvatskih institucija posetio je i policijsku stanicu u Sonti, gde je izrazio očekivanje da će svi elementi incidenta biti rasvetljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: