Ugovor za jelku se raskida, kompanija donira jelku

Kompanija "Kip lajt", poznata po tome da je dobila niz tendera za novogodišnju rasvetu u Beogradu, oglasila se povodom "slučaja jelka".

Izvor: B92

Četvrtak, 21.12.2017.

15:45

Ugovor za jelku se raskida, kompanija donira jelku
Foto: Thinkstock

Kako je saopštila kompanija, ona je "pobedila i dobila posao na javnoj i transparentnoj javnoj nabavci koju je raspisao Grad Beograd i koja je sprovedena po zakonu i propisima".

Iz kompanije navode da "razumeju gradonačelnika" i da su spremni da raskinu ugovor vredan 83.000 evra, ali i da su spremni da jelku i osvetljenje "doniraju svim građanima Beograda".

Saopštenje je usledilo nakon što je portal "Pištaljka" objavio detalje nabavke beogradske novogodišnje jelke, za koju se ispostavilo da košta mnogo više od najpoznatijih jelki u svetu.

Ta tema je bila u fokusu i u gradskoj Skupštini, a nakon što je o tome govorio odbornik DS Balša Božović, tokom razgovora sa novinarima Siniša Mali je rekao da će ugovor biti raskinut.

Kompanija "Kip lajt" je navela da je cela priča dobila "pogrešnu konotaciju" kroz "dnevnopolitičku borbu" i da će ugovor biti raskinut.

"Ne želeći da naša kompanija na bilo koji način bude umešana u dnevno političku borbu čime je cela priča dobila pogrešnu konotaciju, razumemo stav gradonačelnika Beograda, Siniše Malog i spremni smo da sporazumno raskinemo ugovor koji je potpisan, a koji je još jednom napominjemo, sklopljen nakon javne i transparentne javne nabavke. Pored toga, upravni odbor kompanije "Keep Light" doneo je odluku da pomenutu jelku, donira svim građanima Beograda i da na taj način, ukoliko to Grad Beograd prihvati, damo svoj doprinos u ulepšavanju našeg glavnog grada tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika", navodi se u saopštenju kompanije.

Kompanija navodi i da je prva saradnja sa Gradom Beogradom ostvarena još pre 17 godina, kao i da ta firma iza sebe ima saradnju sa "mnogim gradskim upravama i da je "osvetljavala gradove širom Srbije, ali i brojne evropske metropole".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: