Igor iz Srbije: 5 mrtvih, 18 identiteta, 8 zemalja

Igor Vaclavić, alijas Norbert Feher, poznat i kao "Igor Rus", osumnjičen za pet ubistava u Italiji i Španiji, priznao je pred sudom da je koristio 18 identiteta

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.12.2017.

14:47

Igor iz Srbije: 5 mrtvih, 18 identiteta, 8 zemalja

Kako prenose španski mediji, Vaclavić je odgovarao na pitanja sudije punih pet sati i otkrio je da je različita imena koristio u osam država.

Vaclaviću je određen pritvor zbog pucnjave u Španiji u kojoj su ubijena i dvojica pripadnika Civilne garde, ali i zbog sumnje da je umešan u oružanu pljačku u kojoj su dve osobe ranjene.

Španska policija ga je uhvatila nakon potere u više evropskih zemalja, u kojoj su, prema informacijama italijanskih medija, učestovali i policajci iz Srbije, a na osnovu poternice iz Italije, gde Vaclavića sumnjiče za dva ubistva.

Vaclavić, državljanin Srbije, navodno rodom iz Subotice, nije se protivio zahtevu Italije da bude izručen toj zemlji, a iza rešetaka u Španiji će ostati dok se ne završi suđenje za zločine koje je izvršio u toj zemlji.

Nakon toga sledi proces izručenja, a Vaclavić će svakako sve vreme biti iz rešeteka jer je sudija odbacio mogućnost kaucije.

Vaclavić je dugo bio označen kao jedan od najtraženijih begunaca u Italiji i privukao je pažnju medija i u Italiji i u Srbiji.

Vaclavić ima 36 godina, a italijanska policija ga goni zbog ubistava barmena Davida Fabrija vatrenim oružjem u jednom italijanskom klubu i čuvara Valerija Verija.

Slučaj je dospeo u žižu javnosti kada su Fabrijevi prijatelji otvorili račun na kome su prikupljali sredstva kojima je praktično ucenjena Vaclavićeva glava. Nuđeno je 50.000 evra za informaciju o tome gde se krije, uz naznaku da će suma biti dvostruko manja ukoliko se otkrije "lokacija njegovog leša".

To je podelilo javnost, a pravnici su sporili zakonitost takve ponude.

Kako se navodi, Vaclavić je već bio hapšen zbog teških, nasilnih krađa u Italiji 2015. godine.

Iako ga italijanski mediji zovu "Igor Rus", uz naznaku da je iz Srbije, domaći mediji ga nazivaju "Igor Srbin".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: