Mesec dana - četiri slučaja ubistvo/samoubistvo, 8 mrtvih

Za nešto više od mesec dana osam ljudi stradalo je u slučajevima porodičnog nasilja koji su se dogodili na isti način – ubistvo i samoubistvo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.12.2017.

11:33

Mesec dana - četiri  slučaja ubistvo/samoubistvo, 8 mrtvih
Ilustracija: Thinkstock

Prvo je početkom novembra u Stojniku nadomak Sopota D. J. (51) iz Ralje pucao na ženu J. J. (53), a potom i na sebe.

Prema pisanju medija, njih dvoje su bili u automobilu iz kojeg je J. J. “iznenada izašla“, a muškarac je potom krenuo za njom i pucao na nju, nakon čega se vratio u automobil i pucao sebi u glavu.

Osim toga, mediji su pisali da je D. J. bio oženjen i da je imao dvoje dece, a da se sa J. J. viđao poslednjih nekoliko godina.

Potom je početkom decembra u Zemun polju policajac M. J. (49) ubio bivšu devojku M. S. (46), da bi 15 minuta kasnije počinio samoubistvo takođe hicem sebi u glavu.

To ubistvo i samoubistvo dogodili su se nasred ulice. Mediji navode da je M.S. godinama “trpela torturu“ svog dečka.

Samo tri dana kasnije, 9. decembra, M. S. (49) ubio je nevenčanu suprugu M. D. (46) u porodičnoj kući u Pećincima, a potom je takođe izvršio samoubistvo.

On je svoju nevenčanu suprugu nasmrt izbo nožem, a potom se obesio.

Prema nezvaničnim saznanjima medija, reč je o muškarcu koji je već bio u zatvoru zbog maltretiranja bivše supruge, a iz prvog braka ima dvoje odrasle dece, dok je ubijena žena imala desetogodišnjeg sina.

Nedelju dana kasnije u selu Lučica kod Požarevca se dogodio još jedan slučaj po istom “ključu“ – muškarac G. V. (37) izbo je nasmrt ženu G. J. (37), a nakon toga je stradao u saobraćajnom udesu nedaleko od kuće.

Kako su objavili mediji, ona ga je prijavila za nasilje, nije mu odmah izrečena mera udaljenja iz domaćinstva i dok je slučaj bio "na razmatranju" zločin se dogodio.

Sličnih slučajeva bilo je i ranije, a medije su naročito šokirala dva takva iz centara za socijalni rad. Prvo je u takvom centru na Novom Beogradu početkom jula muškarac udarcima kamenom ubio bivšu suprugu, a potom izvršio samoubistvo skočivši pod voz, da bi nekoliko dana kasnije u Centru za socijalni rad u Rakovici muškarac ubio ženu i dete.

U poslednjih nekoliko godina u Srbiji viđen je niz femicida, a u prvoj polovini godine prema dostupnim podacima od strana partnera i članova porodice ubijeno je najmanje 15 žena, od čega je jedna ubijena čekićem, a jedna udavljena.

Podsećamo, u pucnjavi na Novom Beogradu u Ulici Jurija Gagarina teško je ranjen muškarac. MUP: Muškarac pucao u svoju 37-godišnju suprugu, a potom sebi u glavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: