Vučić uoči susreta s Putinom: Niko ne bi bio u mojoj koži

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Moskvi da će odluku o Ruskom humanitarnom centru u Nišu doneti Vlada Srbije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.12.2017.

20:41

Vučić uoči susreta s Putinom: Niko ne bi bio u mojoj koži
Tanjug / AP Photo / Darko Vojinovic

Vučić je za RTS iz Moskve pred razgovore sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom na pitanje hoće li biti reči o Ruskom humanitarnom centru u Nišu, gde Rusija želi da osoblje tog centra dobije diplomatski status, a da se na Zapadu na to gleda sa podozrenjem, rekao da je to odgovarajući opis situacije i težine srpske pozicije.

"To nije laka tema za nas... Verujem da niko ne bi bio u mojoj koži. Računam da će naši ruski prijatelji imati strpljenja da saslušaju naše argumente, a kakav će biti odgovor Srbije taj odgovor će dati Vlada Srbije u periodu koji je pred nama u skladu sa sopstvenom nezavisnošću i suverenošću koja se ogleda i u donošenju odluka", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je prethodno istakao i da će sa Putinom razgovarati dva i po sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: