Vučić: Razgovaraću sa Putinom dva i po sata – velika čast

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Moskvi da će njegov susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom biti najduži do sada.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.12.2017.

20:21

Vučić: Razgovaraću sa Putinom dva i po sata – velika čast
Tanjug/Zoran Žestiæ

On je rekao i da će taj susret trajati više od dva i po sata, kao i da će nakon toga biti zajedničko obraćanje, ističući da je zbog toga veoma počastvovan.

Vučić je za RTS naglasio da su ruski domaćini pokazali izuzetno gostoprimstvo, što pokazuje i odnos i poštovanje prema Srbiji.

"Ovo će biti naš najduži zvanični susret, biće dva i po sata, a zatim i pres konferencija", precizirao je predsednik Srbije i naglasio da je ruska strana iskazala želju za zajedničkom izjavom, zbog čega je veoma počastvovan.

Kako je rekao, biće više tema o kojima će razgovarati sa predsednikom Ruske Federacije, a tu su razvoj ekonomskih odnosa, ističući da ima mnogo naših radnika koji u Rusiji rade, za naše i ruske firme, i da će se razgovarati i o njihovom statusu.

Predsednik Srbije je naveo da će se razgovarati o daljim međusobnim trgovinskim odnosima, o uvećanju robna razmena koja je dobra i koja se, kako kaže, u 2017. godini oporavila.

On je naveo i da će biti potpisani sporazumi vezani za gas, da će se razgovarati o vojno-tehničkoj saradnji, o Kosovu i Metohiji i odnosima u regionu, o Kataloniji i svemu što se zbiva u Evropi i svetu.

Predsednik Srbije je još jednom podvukao zahvalnost Rusiji na podršci koju imamo u očuvanju našeg suvereniteta i integriteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: