"Izetbegović ima problem sa istinom koju zastupam"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da član predsedništva BiH Bakir Izetbegović nema problem sa njim, već sa istinom koju zastupa "i tu mu nema pomoći".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.12.2017.

17:02

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Izetbegović je ranije, u intervjuu beogradskom listu "Danas", rekao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić voditi politiku pomirenja, "a ulogu onih koji slabe pozicije oponenata, koji izgovaraju ružne i nedolične reči, nosiće pojedini mediji i političari nižeg ranga, poput Vulina ili Dodika".

"Politika Srbije je politika mira i pomirenja. Izetbegović to teško razume, a još teže prihvata. Zato je prošlo dve godine od pokušaja ubistva predsednika Vučića u Srebrenici a da niko nije kažnjen", istakao je Vulin, navodi se u saopštenju.

On je ukazao da Izetbegović kaže da je BiH sastavljena od ravnopravnih naroda, ali napada Republiku Srpsku da je genocidna tvorevina, traži poštovanje za žrtve bošnjačkog naroda, ali nikada nije došao u Bratunac da se pokloni pobijenim Srbima.

"Traži poštovanje integriteta BiH, ali bi da raskomada Srbiju. Traži hitno razgraničenje, a kada Vučić ubrza pregovore odmah ih blokira. Kada se vidi sa Vučićem spreman je na svaki dogovor, a čim izađe pred kamere pogazi reč", navodi se u saopštenju.

"Izetbegović je čovek bez reči, opasnih namera i dvolične politike. Izetbegović nema problem sa mnom, on ima problem sa istinom koju zastupam i tu mu nema pomoći", dodao je Vulin.

Ministar odbrane nalazi se u Moskvi, u delegaciji koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: