Šest srpskih partija na jednoj listi - "Aleksandar Vučić"

Na vanrednim lokalnim izborima u opštini Preševo šest srpskih partija učestvovaće na jednoj izbornoj listi, izjavio je predsednik odbora SNS Branko Trajković.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.12.2017.

15:33

Šest srpskih partija na jednoj listi -
Ilustracija: Thinkstock

On je agenciji Beta rekao da budući da je to i jedina srpska izborna lista očekuje da će preći census i dobiti dva odbornička mesta, što bi značilo povratak srpskih odbornika u skupštinu Preševa u kojoj ih nije bilo u poslednja dva saziva.

Kako kaže, koalicija srpskih partija nema nosioca liste u Preševu, ali kako je njen naziv "Aleksandar Vučić - za Srbiju jedinstveno", može da se kaže da je nosilac liste predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, iako njegovo ime nije na izbornoj listi.

Na jedinoj srpskoj izbornoj listi za izbore u Preševu nalaze se SNS, Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Jedinstvena Srbija, Pokret socijalista i Srpska radikalna stranka.

"Nemamo nosioca liste, ali je prvo mesto na listi pripalo SNS, drugo Partiji udruženih penzionera Srbije (PUPS), a treće mesto Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) a to je i jedino realno šta najviše možemo očekivati od ovih izbora jer skoro da ne postoje nikakve šanse da možemo osvojiti više od tri odbornička mesta", kazao je Trajković.

On je rekao da je srpska lista spremna da sarađuje, odnosno da uđe u koaliciju sa bilo kojom albanskom partijom koja bude mogla da osigura vladajuću većinu, ali da nikakav predizborni sporazum po tom pitanju ne postoji.

"Očekujemo naravno da pređemo cenzus i da dobijemo najmanje dva odbornika. Ne isključujemo mogućnost za ulazak u koaliciju sa bilo kim ko ima dovoljan broj odbornika za vladajuću većinu, a naš je cilj ukupno poboljšanje života Srba u Preševu", rekao je Trajković.

Na prevremenim lokalnim izborima u Preševu učestvuje osam izbornih lista.

Na prvom mestu je Alternativa za promene (AP), čiji je lider Šćiprim Arifi, na drugom Demokratska partija Albanaca (DPA) čiji je lider Ragmi Mustafa, na trećem Demokratska unija Albanaca (DUA), čiji je lider Naser Aziri i na četvrtom grupa građana Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca, čiji je lider Sami Salihu.

Partija za demokratsko delovanje (PDD), čiji je lider Riza Haljimi biće na petom mestu na glasačkom listiću, zatim slede Demokratska unija Doline (DUD), čiji je lider Skender Destani i koalicija srpskih partija "Aleksandar Vučić – za Srbiju jedinstveno", dok je na osmom mestu Demokratska partija (DP), čiji je lider u Preševu Dželal Memeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: