Stefanović: Nepovezani događaji, nema "talasa nasilja"

Ministar policije Nebojša Stefanović negirao je da postoji "talas nasilja", navodeći da se radi o "potpuno nepovezanim događajima".

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 18.12.2017.

15:12

Stefanović: Nepovezani događaji, nema
Foto: Tanjug

Stefanović je izjavio da su, posle ubistva ispred kluba "Nana" na Senjaku, četiri osobe privedene, a da se za dve još traga i da veruje da će taj slučaj biti rešen vrlo brzo.

Kako kaže, radilo se o sukobu gostiju sa obezbeđenjem kluba, kao i da se, nakon što su dan kasnije bačeni Molotovljevi kokteli na "Nanu", čekaju rezultati istraga da se vidi šta se zapravo dogodilo i tek tada će imati više informacija.

Podsećamo, u pucnjavi ispred kluba "Nana" u Ulici Koste Glavinića na Senjaku u Beogradu, poznatom po čestim incidentima, jedan muškarac je ubijen, a jedan je ranjen.

Prema pisanju medija, ubijeni muškarac imao je "bogat" dosije.

Stefanović je napomenuo i da je, povodom paljenja automobila zamenika načelnika niške policijske uprave, policiji u tom gradu dao "kratak" rok da reši slučaj i objasnio da se to mora rešiti jer ako policija nije u stanju da zaštiti sebe, kako će moći da štiti građane.
Upitan o istrazi nasilja na fudbalskoj utakmici Partizan - Crvena zvezda i učešću huligana iz drugih država, Stefanović je odgovorio da je slučaj složen i da MUP ne želi da prejudicira šta se sve dogodilo dok ne budu dobijene potpune informacije.

Stefanović je, međutim, rekao da postoji "značajna upletenost kriminogenog faktora", ne samo iz Srbije nego i iz regiona" i da "postoji sumnja da je to više od obračuna navijača".

On je ocenio da je, kako bi se stalo u kraj huliganima na utakmicama, ali i u svakodnevnom životu, potrebno da država pooštri kaznenu politiku, jer su jedini način oštrije zatvorske kazne, a ne da se desi da neko kod koga je pronađeno nelegalno oružje dobije uslovnu kaznu, ili nošenje "nanogice".

Podsećamo, ranije tokom dana u pucnjavi na Novom Beogradu u Ulici Jurija Gagarina teško je ranjen muškarac. MUP: Muškarac pucao u svoju 37-godišnju suprugu, a potom sebi u glavu.

Za nešto više od mesec dana osam ljudi stradalo je u slučajevima porodičnog nasilja koji su se dogodili na isti način – ubistvo i samoubistvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: