Vučić stigao u Rusiju, sutra s Putinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u posetu Rusiji, tokom koje će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.12.2017.

07:09

Vučić stigao u Rusiju, sutra s Putinom
Tanjug, arhiva

Na početku posete Vučić će prvo obići Zarjađe park, a večeras će predati orden supruzi bivšeg ruskog ambasadora pri UN Vitalija Čurkina.

Zarjađe park je otvoren u septembru ove godine, nalazi u centru grada u blizini Crvenog trga i Kremlja na prostranstvu od 13 hektara.

Prvi je gradski park izgrađen za poslednjih 50 godina a povodom 870 godina Moskve otvorili su ga predsednik Rusije Vladimir Putin i gradonačlenik Sergej Sobjanjin.

Podeljen je u četiri pejzažne zone, u njemu se nalazi najbogatija živa botanička kolekcija biljaka, interaktivni medija centar, interaktivni arheološki muzej.

U izgradnji parka su korišćene savremene tehnologije, a prava atrakcija je pešački most 70 metara iznad reke Moskve.

Vučić će uveče predati orden supruzi Vitalija Čurkina, ambasadora Rusije u Ujedinjenim nacijama koji je preminuo u februaru ove godine i kojem je bivši predsednik Srbije posthumno dodelio orden. Čurkin je važio za velikog prijatelja Srbije.

Poznat je po tome što je stopirao britansku rezoluciju o Srebrenici a na sednicama Saveta bezbedosti o Kosovu i Metohiji vrlo energično je kritikovao prištinske institucije i upozorvao da je situacija u pokrajini daleko od stabilne kako tamošnje vlasti žele da je prikažu.

U delegaciji koju predvodi Vučić je više ministara - šef diplomatije Ivica Dačić, ministar privrede Goran Knežević, ministar rada Zoran Đorđević, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: