Pao helikopter, poginula sestra predsednika Hondurasa

Sestra predsednika Hondurasa Huana Orlanda Hernandeza i ministarka Hilda Hernandez (51), poginula je s još pet osoba kada se srušio helikopter u kom su bili.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Freeimages.com
Foto: Freeimages.com

Dva helikoptera za izviđanje upućena su na teren kako bi pronašla nestali Eurokopter AS350 koji je iz prestonice Tegasigalpe krenuo ka Komajagvi, međutim zbog loših vremenskih uslova poslati su pešadijski timovi, navodi se u saopštenju Vojske, prenosi Rojters.

"Ostaci helikoptera su locirani i nema preživelih. Šest osoba koje su bile u helikopteru, uključujući i Hildu Hernandez, pronađeni su mrtvi", rekao je predstavnik vojske i dodao da će se uzroci nesreće istražiti

Hilda, koja je bila bliska savetnica predsednika Hondurasa, po zanimanju je bila poljoprivrednji inženjer, a u vladi svog brata radila je kao ministar za komunikacije, dok je u prethodnoj vladi predsednika Porfirio Loba bila ministra društvenog razvoja, prenosi AP.

U helikopteru su se, pored Hernandezove, nalazila četiri pripadnika nbjegnog obezbeđenja i pilot.

Predsednik Hernandez je nakon vesti o nesreći svoju sliku na Tviteru promenio i postavio crnu fotografiju, a kasnije je opet promenio i stavio fotografiju svoje sestre.

Predsednik Huan Orlando Hernandez je u centru spora povodom predsedničkih izbora održanih 26. novembra, na kojima je osvojio 43 odsto glasova nasprav svog protivkandidata Salvadora Nasralja koji je osvojio 41,4 odsto glasova, a koji je rekao da je prevaren i da ne priznaje izborne rezultate.

Vrhovni izborni tribunal još nije proglasio pobednika.

Svet

strana 1 od 526 idi na stranu