Bivši ambasador SAD: Šokiran razgovorom Trampa i Putina

Bivši ambasador SAD u Rusiji Majkl Mekfol izjavio je da je „šokiran“ zbog odluke američkog predsednika Donalda Trampa da pozove ruskog lidera Vladimira Putina.

Izvor: Sputnjik

Subota, 16.12.2017.

09:09

Bivši ambasador SAD: Šokiran razgovorom Trampa i Putina
Foto: GettyImages

Kako je rekao, on je šokiran jer je Tramp nazvao Putina kako bi mu izrazio zahvalnost zbog toga što ga je pohvalio na svojoj godišnjoj konferenciji povodom uspeha ostvarenih u domenu ekonomske situacije u Americi.

„Tramp se zahvalio Putinu na tome da je Amerika od dolaska nove administracije na vlast zabeležila primetan uspeh u domenu ekonomije. Taj poziv Trampa je mene šokirao“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Putinu je jasno da će takva reakcija uslediti ukoliko kaže nešto dobro o Trampu.

Mekfol tvrdi i da takva reakcija američkog predsednika nije u skladu sa interesima SAD, istakavši da američka administracija mora da pritisne Trampa da takve stvari u budućnosti ne čini.

Podsetimo, telefonski razgovor između Putina i Trampa održan je u četvrtak nakon velike konferencije za novinare ruskog predsednika i to na inicijativu američke strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: