Udruženje pisalo Brnabićevoj: Tražite tamo pravdu za Srbe

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM pozvalo je premijerku Anu Brnabić da u ponedeljak u Briselu zatraži “pravdu za srpske žrtve”.

Izvor: B92

Subota, 16.12.2017.

21:07

Udruženje pisalo Brnabićevoj: Tražite tamo pravdu za Srbe

Osim toga, oni traže od Brnabićeve da na skupu premijera zapadnog Balkana sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini “pokrene pitanje sudbine kidnapovanih”.

Udruženje je u otvorenom pismu premijerki istaklo da na zapadnom Balkanu ne može biti pomirenja bez pravde za srpske žrtve.

Oni podsećaju na na otmice Srba, masakr srpske dece u Goraždevcu, pogrom 17. marta 2004. godine i ubistvo porodice Stolić u Obiliću, ocenjujći da je na zločinima nad Srbima proglašena i lažna država Kosovo.

“Kako ostvariti saradnju i smanjiti tenzije kada su albanski zločinci za pregovaračkim stolom", navode iz Udruženja.

Takođe, oni navode da kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju nije mesto u Briselu već u Hagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: