"Peticiju protiv suda za OVK podstakli Tači i Haradinaj"

Visoki kosovski zvaničnici stoje iza peticije ratnih veterana bivše OVK o promeni zakona o Specijalnom sudu, prenosi prištinski list “Koha ditore”.

Izvor: B92

Subota, 16.12.2017.

17:44

Peticijom, čije je potpisivanje počelo u petak, namerava se promena mandata Specijalnog suda, kako bi u procesima pred tim sudom bili obuhvaćeni, ne samo zločini pripadnika OVK, već i navodni zločini Srba tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

Prištinski list prenosi da je jedan od poslanika vladajuće koalicije, pod uslovom anonimnosti, na pitanje da li su pre pokretanja peticije ratne organizacije dobile signale podrške od centralnih lidera, kratko odgovorio – "nema signala, nego dužnosti".

Drugi izvor lista, bio je konkretniji i rekao da su pravi pokretači peticije predsednik i kosovski premijer.

"Ohrabrena je od strane predsednika Hašima Tačija i premijera Ramuša Haradinaja. Prošlo je više od tri meseca otkako je počela mogućnost blokiranja ovog suda. Inicijalno su želeli da isprovociraju Samoopredeljenje da pokrene sudski spor. Sada idu sa ovom varijantom, sa udruženjem", rekao je, takođe, anoniman izvor lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: