"Deca kosovskih Srba trebalo bi da uče albanski u školi"

Jedan od trojice srpskih ministara u vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio da bi deca kosovskih Srba trebalo u školi da uče albanski jezik.

Izvor: Blic

Petak, 15.12.2017.

11:33

Getty images

Jevtić je u intervjuu za BIRN, čiji deo je preneo beogradski list "Blic" rekao da Srbi i Albanci moraju da grade međusobno poverenje, a deca kosovskih Srba bi trebalo da uče albanski jezik kako bi osigurali bolju komunikaciju u budućnosti.

"Ključna reč danas na Kosovu je poverenje, koje treba izgraditi i između dve zajednice i prema državnim institucijama", rekao je on i dodao da je znanje albanskog jezika nužnost za srpsku zajednicu.

"Većina sredovečnih i starijih Albanaca zna srpski, što nije slučaj sa srpskom populacijom, i to bi trebalo da se promeni", kaže Jevtić.

On je član Predsedništva Srpske liste na KiM koju podržava Beograd, i bio je član ukupno tri kosovske vlade. Trenutno je ministar zadužen za zajednice i povratak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: