Novi snimak: Huligani jedva stoje, padaju... "Diži ga!"

Beograd -- Hrvatski portal “Slobodna Dalmacija“ objavio je novi snimak sa stadiona JNA nakon sukoba na jugu na kojem se vidi kako policija odvodi huligane.

Izvor: B92, Slobodna Dalmacija
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Snimak je napravljen u unutrašnjim prostorijama stadiona i vidi se kako teško povređeni navijači jedva stoje na nogama.

U jednom trenutku dvojica padaju, a pripadnici policije viču: “Diži ga! Diži ga!“.

Pročitajte još:

Nakon toga, navijači su podigli dvojicu koja su pala, a policija je počela da ih izvodi sa stadiona.

Ubrzo nakon početka 156. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde na stadionu JNA došlo je do velikih sukoba na južnoj tribini na kojoj su Partizanovi navijači. Sukob je trajao gotovo 15-ak minuta, a nakon toga na atletsku stazu je izbačena grupa momaka sa brojnim ranama i skinutih do pojasa, a među kojima je bilo i potpuno golih.

Strani državljani uhapšeni nakon sukoba na "večitom derbiju" na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branili su se ćutanjem, kaže portparolka Tužilaštva Tatjana Sekulić. Tužilaštvo traži pritvor.

Zbog čega je došlo do sukoba i ko je sve u njemu učestvovao i dalje nije poznato.

Zvaničnih informacija i dalje nema, a jedna od teorija jeste da je do incidenta došlo u okviru "borbe za prevlast" na južnoj tribini, gde su sukobljene dve grupe tzv. navijača crno-belih. U prilog toj tezi ide i činjenica da se u grupi "iscepanih" huligana vidi jedna osoba sa kaišem na kom se nalazi grb navijačke grupe Partizana "Južni front".

Pojedini beogradski mediji navode i da je haos na "večitom derbiju" izazvan u režiji "stranih agenata", pozivajući se na "neimenovane izvore" i "dobroobaveštene izvore".

Pozivajući se na takve izvore, mediji su pisali i da su strani državljani dobili po 10.000 evra da izazovu sukob, kao i da je druga strana imala plaćenike među svojim redovima uz pomoć kojih su uspeli da se odbrane.

U sukobima navijača ili u incidentima oko stadiona živote je do sada izgubilo više ljudi, a među njima su Aca Radović, Bojan Majić, Petar Sedlak, Dejan Dimitrijević, Bris Taton, Ivan Perović, Aleksandar Jaćimović...

Hronika

strana 1 od 4111 idi na stranu