"Blic": Hrvatima je neko dao 10.000 evra da naprave haos

Trojica od šestorice privedenih Hrvata, koji su učestvovali u masovnom huliganskom obračunu tokom derbija u Beogradu, bili su plaćeni za učešće u tuči.

Izvor: Blic, Tanjug

Petak, 15.12.2017.

07:10

Foto: StarSport

To piše današnji "Blic" i navodi da je kod jednog od njih nađena i količina narkotika dovoljna za nekoliko godina robije.

Prema navodima "Blica", Hrvati - Splićani, njih trojica, među kojima i Ante Firić (26) i Damir Dovarović, dobili su 10.000 evra da dođu u Beograd i krenu u okršaj.

Izvor "Blica" iz MUP-a nije želeo da otkrije ime lica koje je Hrvatima platilo, kako ne bi uticao na istragu. Firić je teško povređen u huliganskom sukobu i hospitalizovan je na VMA. Zadobio je ubodnu ranu nožem na leđima, a ima i hematom na mozgu. Firić je, prema dostupnim podacima, do sada nekoliko puta osuđivan zbog reketiranja. Hrvatskoj javnosti postao je poznat kada je pre tri godine sa bratom Sandrom Firićem i s nekoliko prijatelja brutalno pretukao ugostitelja sa Hvara Franu Žuvelu, navodi list.

Prema dostupnim podacima, u tuči je učestvovalo najmanje šest Hrvata, među kojima i bokser Damir Tovarović, nekadašnji državni prvak Hrvatske u borilačkim sportovima.

Pročitajte još i :

- "I te kako će da odgovaraju za svoja zlodela / VIDEO

- Zagreb se oglasio: Hrvati učestvovali u tuči u Beogradu

- "Splićani 'van navijačkog miljea' bili deo sukoba u BG"

- MUP: Povređeni i stranci, "u policiju dovedeno 26 osoba"

- "Jug su napali strani plaćenici i izdajnici"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: