Vučić o huliganima: Pušteni s lanca, vreme da se privežu

Havana -- Neko je te kriminalce pustio s lanca, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o sukobima na južnoj tribini tokom “večitog derbija”.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Kako kaže, više lica je uhapšeno, “šest ili sedam”, a "znajačno veći broj je bio prisutan iz Hrvatske".

Pročitajte još:

"Neka od tih lica su već počela da govore o tome kako su oni dobili novac, koliko novca... Nadležni organi će o tome da govore. Te kriminalce je neko pustio s lanca, sada je vreme da ih neko prizove pravu ili, ukoliko hoćete metaforično, da ih malo priveže i da ne ugrožavaju više ne samo fizički integritet drugih, već i da ne učestvuju u mnogo težim stvarima”, naveo je Vučić.

Prema Vučićevim rečima, oni će “imati priliku da se odmore od svojih brojnih aktivnosti”.

“Koliko će to da traje i da li će uopšte trajati za visi od tužioca i ako bude postupka, prekršajnog ili krivičnog od sudije”, rekao je Vučić.

Ubrzo nakon početka 156. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde na stadionu JNA došlo je do velikih sukoba na južnoj tribini na kojoj su Partizanovi navijači. Sukob je trajao gotovo 15-ak minuta, a nakon toga na atletsku stazu je izbačena grupa momaka sa brojnim ranama i skinutih do pojasa, a među kojima je bilo i potpuno golih.

Strani državljani uhapšeni nakon sukoba na "večitom derbiju" na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branili su se ćutanjem, kaže portparolka Tužilaštva Tatjana Sekulić. Petorici je određen pritvor od 30 dana.

Zbog čega je došlo do sukoba i ko je sve u njemu učestvovao i dalje nije poznato.

Zvaničnih informacija i dalje nema, a jedna od teorija jeste da je do incidenta došlo u okviru "borbe za prevlast" na južnoj tribini, gde su sukobljene dve grupe tzv. navijača crno-belih. U prilog toj tezi ide i činjenica da se u grupi "iscepanih" huligana vidi jedna osoba sa kaišem na kom se nalazi grb navijačke grupe Partizana "Južni front".

Pojedini beogradski mediji navode i da je haos na "večitom derbiju" izazvan u režiji "stranih agenata", pozivajući se na "neimenovane izvore" i "dobroobaveštene izvore".

Pozivajući se na takve izvore, mediji su pisali i da su strani državljani dobili po 10.000 evra da izazovu sukob, kao i da je druga strana imala plaćenike među svojim redovima uz pomoć kojih su uspeli da se odbrane.

Podsetimo, o temi huligana Vučić je, kao premijer u maju 2016. godine, rekao da mu je veoma teško da govori o tom pitanju.

“Ako o tome budem govorio to će značiti da ćemo to da sprovedemo, ako ne, izviniću se svima za to što nemamo dovoljno snage da to uradim", rekao je tada Vučić.

U sukobima navijača ili u incidentima oko stadiona živote je do sada izgubilo više ljudi, a među njima su Aca Radović, Bojan Majić, Petar Sedlak, Dejan Dimitrijević, Bris Taton, Ivan Perović, Aleksandar Jaćimović...

strana 1 od 240 idi na stranu