"U Ukrajini bi se mogao desiti pokolj kao u Srebrenici"

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je sporazum iz Minska neefikasan, jer kijevske vlasti nemaju nikakvu želju da počnu politički proces.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

12:28

Tanjug-AP

On je Donbas u jednom trenutku uporedio sa Srebrenicom.

"Što se tiče tragedije koja se tamo odigrava, treba uvek gledati šta je prvi izvor toga, a to je državni prevrat", smatra Putin. Ruske vojske nema na teritoriji Donbasa, dodao je on na velikoj godišnjoj konferenciji za medije, kojoj prisustvuje 1.640 novinara.

"Tamo su zaista formirane određene jedinice milicije, koje su spremne da odbiju bilo kakve vojne akcije protiv Donbasa. Mi smatramo da to odgovara interesima ljudi koji žive na toj teritoriji, u protivnom, kijevski nacionalni bataljoni bi izvršili pokolj u Donbasu, kao u Srebrenici", rekao je Putin.

"Što se tiče misije mirovnjaka, Porošenko je govorio o neophodnosti da se naoružaju pripadnici OEBS i ja sam se odmah složio, ali OEBS je to odbio jer ne želi da daje oružje u ruke svojim saradnicima, jer će tada odmah postati mete", dodao je on.

Rusija nije protiv toga da se SAD uključe u "normandijski format".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: