Senator optužen za seksualni napad se ubio

Nakon optužbi za seksualno uznemiravanje tinejdžerke, republikanski senator iz Kentakija Dan Džonson nađen mrtav u automobilu.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

07:07

Senator optužen za seksualni napad se ubio

Kako prenosi BBC, osnovna pretpostavka policije je da je on izvršio samoubistvo jer je pronađen u automobilu parkiranom u zabačenom delu Maunt Vašingtobna, sa jednim hicem ispaljenim u njega.

Ovaj republikanac izabran je za senatora 2016, u tesnoj trci, budući da je tu kampanju obeležila njegova izjava u kojo je uporedio nekadašnjeg predsednika SAD Baraka Obamu i njegovu suprugu Mišel sa majmunima.

Bio je i pastor u lokalnoj crkvi, prikupljao novac za humanitarne potrebe, podizao svest o religioznim slobodama...a onda je stigla optužba iz lokalne kancelarije tužioca da je seksualno zlostavljao tinejdžerku u njegovom podrumu 2013.

Navodno je ta tinejdžerka prijavila napad i tada, ali kako prenose mediji, policija nije reagovala.

Tokom propovedi u lokalnoj crkvi Džonson je te optužbe pred vernicima nazvao lažnim i povezao ih sa sličnim optužbama na račun republikanskog senatora iz Alabame Roja Mura, koji se pak od navoda o napadu branio tvrdnjom da su sve učestalije optužbe za seksualno zlostavljanje, koje ovih dana "pljušte" u Americi, ustvari deo organizovanih napada na republikance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: