"Svešteniku luksuzni mercedes, a narod beži od nemaštine"

Katolički sveštenik iz Ivanovca u Hrvatskoj kupio je luksuzni mercedes, dok stanovnici tog mesta pored Osijeka trbuhom za kruhom beže u inostranstvo.

Izvor: B92, index.hr

Četvrtak, 14.12.2017.

21:52

Getty images

To piše zagrebački Indeks i dodaje da je don Andrija Vrbanić objasnio da su mu automobil kupili meštani, objasnivši da se svaka župa finansira od svojih vernika.

“Istovremeno, stanovnici tog kraja mahom napuštaju zemlju i odlaze u Nemačku i Irsku. Razlog tome je nemaština. Ljudi nemaju posla i moraju da odu, a iza sebe ostavljaju kuće koje prodaju za mizeriju, što smo mogli da vidimo na našim oglasima“, navodi Indeks.

Zagrebački portal dodaje da je sveštenik kupio automobil koji košta oko 50.000 evra, dok stanovništvo svoje kuće prodaje po cenama od 8.000 do 16.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: