Uhapšeno sedam zbog krijumčarenja migranata

Policija uhapsila sedam osoba zbog sumnje da su krijumčarili migrante, saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal po čijem nalogu je hapšenje izvedeno.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.12.2017.

14:01

Uhapšeno sedam zbog krijumčarenja migranata
Tanjug, arhiva

Oni su osumnjičeni da su od 23. marta do 12. juna 2017. na teritoriji Dimitrovgrada, Niša, Aranđelovca i Beograda omogućili za 119 stranih državljana-migranata nedozvoljen prelaz državne granice Srbije.

Za prihvat migranata u blizini državne granice Srbije i Bugarske, tranzit i boravak u Srbiji, nedozvoljeni prelaz državne granice Srbije i Mađarske, osumnjičeni su naplaćivali oko 280 evra po migrantu.

U saopštenju je navedeno da je lišeno slobode sedam pripadnika organizovane kriminalne grupe, koji se sumnjiče za izvršenje krivičnog dela nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenje ljudi. Navodi se i da su "tri pripadnika organizovane kriminalne grupe u bekstvu".

"Osumnjičeni pakistanske nacionalnosti se već nalazi u pritvoru s obzirom da je lišen slobode u vezi istog krivičnog dela koje je izvršio u okviru druge organizovane kriminalne grupe", navelo je Tužilaštvo.

Osumnjičene je policija, uz krivičnu prijavu, privela u Tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: