MUP: Povređeni i stranci, "u policiju dovedeno 26 osoba"

Beograd -- MUP je posle nasilja na utakmici Partizana i Zvezde saopštio da je u "prostorije policije dovedeno ukupno 26 osoba", kao i da ima više povređenih.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Kako je saopšteno, policija po nalogu nadležnog tužilaštva radi na identifikaciji osoba koje su učestvovale u incidentima tokom utakmice.

"U tučama je povređeno više lica, među kojima je i nekoliko stranih državljana", navodi se u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama B92.net, dva lica su iz Hrvatske, a po jedno je iz Grčke i Makedonije. Oni nisu privedeni, već se i dalje vode kao povređeni i nalaze se na VMA.

Hrvatski mediji javljaju da je najmanje nekoliko osoba iz grupe čije su slike obišle i svetske medije "poznato tamošnjoj javnosti" i da su iz Splita.

Takođe, hrvatski Indeks piše da u pitanju nisu osobe koja se vezuju za huliganske krugove u Splitu.

Pročitajte još:

MUP dodaje da je zbog sumnje da su izvršili krivična ili prekršajna dela pre početka utakmice, tokom trajanja, ali i nakon njenog završetka, "u policijske prostorije dovedeno ukupno 26 osoba".

"Policija preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti događaja i nakon identifikacije osoba koje su učestvovale u tučama, a po nalogu nadležnog tužioca, biće podnete odgovarajuće krivične ili prekršajne prijave", piše u kratkom saopštenju.

Policija se nije oglašavala tokom protekle večeri, kada je umesto fudbala u centru pažnje domaće javnosti bilo novo nasilje na tribinama.

Na južnoj strani Partizanovog stadiona došlo je do velike tuče, nakon koje su jake policijske snage sprovele van stadiona grupu isprebijanih mladića, od kojih su neki bili skinuti do gole kože.

Nezvanično, sukobile su se "dve grupe navijača Partizana", a razlog je "prevlast na tribini".

Ostaje nejasno kako su se u takvoj tuči našli i strani državljani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 120 idi na stranu