Nedeljnik proglasio ličnost godine - Duda Ivković

Njuz magazin "Nedeljnik" i "Turning Points" - godišnjak Njujork tajmsa na srpskom jeziku proglasili su košarkaškog trenera Dudu Ivkovića za ličnost godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

12:26

Nedeljnik proglasio ličnost godine - Duda Ivković

"Izbor ličnosti koja je obeležila godinu za nama otpočeo je prošle godine kada je premijerno i izašao godišnji almanah Njujork tajmsa na srpskom jeziku, kada je za ličnost godine proglašen predsednik SANU Vladimir Kostić. Ove godine, bez dvoumljenja, to je Dušan Duda Ivković", navode iz Nedeljnika.

Osim toga, oni ističu da je prošla godina "u svakom smislu bila njegova godina".

Duda Ivković je postao 'Legenda Evrolige', ušao je u 'Kuću slavnih' i na kraju je oproštajnom utakmicom u Atini stavio tačku na dugogodišnju uspešnu karijeru.

"Bio je to, svakako, košarkaški događaj godine, kao omaž treneru koji je obeležio više od pola veka najvećih uspeha u jednoj od retkih oblasti u kojoj smo toliko dominantni", navode iz Nedeljnika.

Novo izdanje Globalnog almanaha "Turning Points" svake godine se pojvaljuje na kioscima uoči Nove godine, a u novom broju Nedeljnika od 14. decembra objavljena je ekskluzivna ispovest Dušana Dude Ivkovića u kojoj govori o manje poznatim i nepoznatim fragmentima iz njegovog života, od prvog treninga do oproštaja u Atini, a koji ilustruju i upotpunjuju sliku o Dudi Ivkoviću i srpskoj košarci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: