"Tražim bezbednosnu procenu, krivična i protiv Vacića"

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić izjavila je da je MUP uputila pisani zahtev u kojem traži procenu bezbednosti nje i njene porodice.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.12.2017.

23:02

Tanjug, arhiva

Ona je istakla da je podnela zahtev i za detaljno obaveštenje o toku istrage koja se sprovodi.

"Prvo pitanje sam uputila Zagorki Dolovac, republičkom javnom tužiocu, ali i ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanović. Hoću da znam ne samo dokle je istraga došla, već u tom trenutku - da je dotični priveden pa pušten. Ja sam podnela naknadno i dopunu svoje izjave, odnosno dodatnu krivičnu prijavu i protiv Miše Vacića", kazala je Marinika Tepić.

Gostujući u emisiji Pravi ugao na Radio-televiziji Vojvodine, ona je kazala da se istraga vodi na osnovu njenih ličnih prijava koje je podnela u Policijskoj stanici Stari grad pre dve nedelje.

Istakla je da je još niko iz policije, ni iz tužilaštva nije kontaktirao, kao i da iz medijskih naslova saznaje da je T. L. priveden i pušten i da mu je naknadno produžen pritvor.

Podsetila je da je pre dva dana postavila i poslaničko pitanje na tu temu, navodeći da ako nadležni organi sa njom komuniciraju preko sredstava javnog informisanja, onda je razumela da je to jedini način da dođe do informacija.

"Sa mnom su do sada preko medija komunicirale državne sekretarke u MUP, to nisu osobe koje donose odluke, imaju izvršne nadlženosti i mogu da stave svoj potpis na bilo koji dokument. S druge strane policija postupa po nadležnosti i po uputstvima tužilaštva, zato smo mi markirali Zagorku Dolovac kao usko grlo", kazala je Marinika Tepić.

Navela je da je Zagorka Dolovac mogla u bilo kom trenutku da se potrudi i da se sama postara o tom predmetu, jer kako kaže, njoj to zakon i nadležnosti dozvoljavaju.

Marinika Tepić je rekla da pored T.L. koji je "potpisao najgnusnije, najozbiljnije i najteže pretnje" i koji je ponovo priveden postoji i čitav niz organizacija, portala, formalno registrovanih organizacija, paraorganizacija, pojedinaca koji joj kontinuirano upućuju pretnje.

"Naravno da osećam da mi je bezbednost ugrožena i ne samo mene nego i moje porodice s obzirom da se u tim jezivim tekstovima pominju i neki članovi moje porodice od najmlađih do najstarijih", kazala je ona.

MUP je 7. decembra saopštio da je uhapšen T.L. (29) zbog toga što je upućivao pretnje smrću poslanici Nove stranke i da je uhapšeni i ranije upućivao pretnje putem društvenih mreža pojedinim državnim zvaničnicima i drugim javnim ličnostima.

On je uhapšen pošto je Tepićeva podnela prijavu policiji zbog, kako je tada navela, organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.

Posle saslušanja u Višem sudu, T.L. je 9. decembra pušten da se brani sa slobode, a na to je Više tužilaštvo uložilo žalbu.

Odlučujući o žalbi Višeg javnog tužilaštva protiv rešenja sudije za prethodni postupak, kojim je odbijen predlog tužilaštva za određivanje pritvora T.L. Viši sud je danas delimično uvažio žalbu i okrivljenom odredio pritvor do 30 dana.

U saopštenju je navedeno i da je Viši sud raspisao danas poternicu za T.L. koji je osumnjičen da je preko društvenih mreža upućivao pretnje smrću poslanici Nove stranke.

Rešenje o određivanju pritvora sud je doneo zbog "postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će T.L. u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo". U saopštenju se dodaje da protiv ovog rešenja nije dozvoljena žalba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: