"Pitanje Jerusalima osetljivo, Srbija neće imati reakciju"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da pitanje priznanja Jerusalima od strane SAD za glavni grad Izraela neće imati reakciju Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

20:28

Foto: Tanjug, arhiva

Kako je istakao, izjašnjavanje Srbije ne bi pomoglo da se to pitanje reši.

"Ova odluka neće imati reakciju sa naše strane", rekao je Dačić na pitanja novinara kako će se Srbija odnositi prema pitanju Jerusalima i poziva predsednika SAD Donalda Trampa da i ostale zemlje slede primer Vašingtona i proglase taj grad glavnim gradom Izraela.

Šef srpske diplomatije kaže da problem između Izraela i Palestine dugo traje i da bi svaka odluka izazvala različite reakcije.

Dačić ističe da je pitanje Jerusalima "osetljivo pitanje", navodeći da se svi problemi moraju rešavati kroz dijalog i na miran način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: