Ministarka otkrila "dva razloga za moguće vanredne izbore"

Ako će parlamentarni izbori biti održani za šest meseci, bolje je da ti izbori budu održani zajedno sa beogradskim, smatra ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.12.2017.

20:17

Ministarka otkrila
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

"Ako ćemo izbore imati za šest meseci zbog nepodnošljive atmosfere u parlamentu ili što opozicija traži da budu izbori, bolje je da budu sa beogradskim", rekla je ona u intervjuu za Novi magazin.

Kako je navela, 60 do 45 dana do beogradskih izbora postoji mogućnost da se raspišu vanredni parlamentarni izbori.

"Ja nemam parametre i pokazatelje, niti mislim da je neophodno da se ide tim putem, ali ne mogu ni isključiti parlamentarne izbore, ako neprihvatanje tuđih stavova do te mere remeti rad najvišeg zakonodavnog tela", navela je ona.

Kako je dodala, možda Narodna skupština zaslužuje da bude sastavljena od drugačijih personalnih rešenja, pa i drugačijih partijskih opcija.

"Narod mora da nas oceni povremeno, nisam za to da nas previše često ocenjuje. Poznat je stav mojih drugova socijalista i moj da je jedan mandatni period dovoljan da nas ocenite i posle ne birate nikada ili ponovo glasate za SPS", kaže Đukić Dejanovićeva, ali navodi da - ako se odluči da se ide na vanredne izbore - treba ih raspisati istovremeno sa beogradskim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: