"Imali smo svašta u Skupštini, ali ovo još nismo doživeli"

Šef poslaničke grupe SRS Vojislav Šešelj kritikovao je vladajuću koaliciju zbog toga što su podneli pa povukli veliki broj amandmana na budžet za 2018. godinu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.12.2017.

18:32

Foto: Tanjug, arhiva

On je istakao da su to oni uradili zbog, kako je rekao, uštede vremena na glasanju.

Ocenivši to kao veoma ozbiljan problem, o kojem mora da se raspravlja, lider radikala je pozvao vladajuću stranku da, kako je rekao, hitno pristupi izradi Poslovnika o radu.

Prema njegovim rečima, aktuelni saziv već godinu i po radi "bez Poslovnika", odnosno da, kako je rekao, na improvizovan način koristi stari, što je, smatra, nedopustivo.

"U ovom slučaju imamo situaciju da se skupština pretvara u protočni bojler, a da vladajuća stranka svoju uspešnost meri svojim izglasanim zakonima", rekao je Šešelj novinarima u parlamentu.

Upitavši "ko je ugasio svetlo u Narodnoj skupštini", Šešelj je konstatovao da nije bilo rasprave ni o jednom amandmanu na predloženi budžet.

Vladajuća koalicija, podsetio je, podnela je više stotina amandmana kako bi "pojela vreme za raspravu", a danas ih je povukla, kako ne bi gubila vreme na glasanju.

"U modernoj istoriji srpskog parlamentarizma imali smo svašta, ali ovo još nismo doživeli. Ovo je veoma ozbiljan problem, o kome bi moralo da se povede rasprava", rekao je Šešelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: